Sunday, October 3, 2010

Baru Ku Sedar

Salam...
Macam dah bersawang plak blog ni...
Busy sangat dengan exam plus raya..nak update pun malas..
Sudah beberapa hari berada di rumah..Cuti dah la dua bulan..Lama jugak tu kan..
Tak tau nak buat apa..So duk rumah jela...


Macam dah lama tak balik rumah.. Raya hari tu balik jugak tapi tak lama, tak sempat nak gi melawat member2 lama..
Petang semalam dapat call dari jiran sebelah rumah lama..Cik Ani namanya..
Anak beliau tu best friend aku..dah lame gak tak jumpa...
Okay, back to cerita Cik Ani..Cik Ani call sebab nak bagitau yang jiran kami Cik Ida dah tenat..
So, aku yang dah lama tak balik rumah terkejut jugak..Macam terbayang-bayang je wajah mak cik tu dengan uniform nurse dia.. Dulu2 masa kecik2 selalu jugak pi main kat rumah dia dengan anak2 dia.. Tu cerita enam tahun dulu.

Lepas dapat call tu terus aku bagitau Mama and Abah.. 
Memandangkan petang ni nak pegi beraya kat rumah sepupu... We all pegi hospital nak melawat Cik Ida..
Mase sampai kat kawasan hospital terkejut jugak sebab ramai sangat..
Ramai orang yang datang melawat maybe sebab weekend kot..
Masuk je wad perempuan memang ramai yang sakit..
Bila aku tengok Cik Ida sedang menderita terlentar di atas katil...
Baru aku sedar yang bila-bila masa je Allah boleh cabut nyawa kita..
Tak kira la kita ni muda ke tua, even kita sihat sekalipun..

Bila da melawat org sakit ni, sedikit sebanyak dapat beri keinsafan kepda kita yang sedang sihat..
Kepada Allah kita datang kepada Allah juga kita kembali..


4 comments:

ARC™ said...

Insaf. setiap manusia pasti menemui pengakhiran tu

Fakhrur Razi berkata said...

huhu betul sgt2
setiap kali ak pergi hospital aku akan insaf sekejap o.O

amira said...

cuma kita tak tau bila pengakhiran itu akan berlaku...

Fakhrur: insaf sekejap je kan??hehe

ARC™ said...

sebab itu kena selalu bersedia